Kufel, pianka i svíčková
Program pierwszy; 1 dzień
Spotkanie z pilotem w Cieszynie około 9.30 i przejazd do Republiki Czeskiej do minibrowau Koniček i indywidualna degustacja piw/ lub zwiedzanie browaru RADEGAST z degustacją 2 piw. Następnie przejazd do miejscowości Kopřivnice i zwiedzanie Muzeum Samochodów TATRA. Przejazd do Štramberku i spacer po miasteczku oraz wizyta w browarze restauracyjnym i indywidualna degustacja piwa. Następnie przejazd do Ołomuńca i zakwaterowanie w hotelu. Czas na krótki odpoczynek. Wieczorem jednodaniowa kolacja z piwem (2 x 0,3 l) w miejscowym browarze restauracyjnym.
2 dzień
Śniadanie, następnie zwiedzanie Ołomuńca (druga największa zabytkowa starówka w Republice Czeskiej), m.in.: katedra św. Wacława, kościół św. Michała, Górny i Dolny Rynek, kolumna Trójcy Świętej, ratusz miejski oraz pierwsza indywidualna degustacja piw w kolejnym z ołomunieckich browarów restauracyjnych. Wyjazd poza centrum miasta i wizyta w kolejnym browarze restauracyjnym z degustacją piw (2 x 0,3 l) i jednodaniowym obiadem. Przejazd do Lipnika nad Bečvou i indywidualna degustacja piw w miejscowym browarze restauracyjnym. Około 17.00 wyjazd w drogę powrotną do Polski.
Program drugi; 1 dzień Przejazd do Republiki Czeskiej. W programie:
- zwiedzanie Muzeum Samochodów TATRA
- pobyt w miasteczku štramberk; spacer i degustacja piw w mini browarze
- kolacja z kuflem piwa w klimatycznym browarze restauracyjnym
Przejazd na nocleg (hotel**** z basenem w cenie).
2 dzień Po śniadaniu przejazd do Browaru Radegast; zwiedzanie i degustacja piw. Następnie przejazd do Ostrawy; wizyta w mini browarze zamkowym oraz obiad na najbardziej znanej ulicy Stodolni; czas wolny. Wyjazd w drogą powrotną.
Program trzeci; 1 dzień
Wyjazd z umówionego miejscach we wczesnych godzinach porannych, przyjazd do Pragi około 11.00, gdzie spotkanie z pilotem-przewodnikiem. Spacer przez Plac Wacława, Teatr Stanowy, Karolinum do restauracji (minibrowar), gdzie obiad i pierwsza degustacja piwa. Przejście w stronę Rynku Starego Miasta i czas wolny na indywidualne degustacje. Przejazd do hotelu i wieczorem wyjście na kolację z kuflem piwa. Powrót do hotelu, nocleg.
2 dzień
Śniadanie, przejazd do Pilzna na zwiedzanie browaru Pilzeński Prazdrój, gdzie w połowie XIX w. powstał legendarny gatunek piwa pilzner. Spacer po mieście ze zwiedzaniem Pilzeńskiego Podziemia. Obiad w browarze restauracyjnym z degustacją piwa. Powrót do Pragi, czas wolny wieczorem na indywidualne wizyty w tradycyjnych gospodach lub browarach restauracyjnych. Nocleg.
3 dzień
Śniadanie i kontynuacja pobytu w Pradze, m.in.: kufel piwa „U Fleka”, następnie przejazd na spacer po Hradczanach oraz przejście na jednodaniowy obiad z degustacją piwa na terenie Klasztoru Strahovskiego Wyjazd z Pragi w godzinach popołudniowych i powrót do miejsca wyjazdu w godzinach wieczornych/nocnych.